Etiket Sonuçları: meslek tanıtımı

Nis

Okulumuzda Kariyer Günleri kapsamında Özel Eğitim Öğretmenliği tanıtım günündeydik.Rehberlik Araştırma Merkezi personeli özel eğitim öğretmeni Fatmanur Özyürek öğrencilerimize özel eğitim öğretmenliği çalışma alanları ,mesleğin gerektirdiği özellikler , mesleğin avantajları ve  dezavantajları konusunda tecrübelerini paylaştı. Seminerin öğrencilerimizin meslek seçim yolculuğuna ışık tutacağına inanıyoruz. Zaman ayırarak tecrübelerini paylaşan hocamıza teşekkür ediyoruz.

Şbt

Öğrencilerimiz Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri ile buluştu.Komutanlık birimlerini,subaylık,astsubaylık,uzman çavuşluk rütbelerini ,bu mesleklerin çalışma koşullarını,avantajlarını ,dezavantajlarını kadın meslek mensuplarından dinledi.

Bu meslekleri seçmek için sahip olunması gereken yetenek ve ilgileri , mesleğe giriş koşullarını hakkında bilgiler edindiler.

Kariyer Günleri  Buluşmalarını önemsiyor , kız öğrencilerimizin kendilerine rol model alacakları meslek mensupları ile buluşmalarını sağlıyoruz.

Nis

Okulumuzda görev yapan beden eğitimi öğretmeni Mustafa Tekin öğrencilerimize beden eğitimi öğretmeni olmak için gerekli şartlar ,özel yetenek sınavları ve temel yeterlilik testi(TYT) sınavına hazırlık süreci ,mesleğin gerektirdiği özellikler ,mesleğin avantaj veya dezavantaj oluşturabilecek yönleri, mesleği tercih etmek isteyen öğrencilerin lise dönemi ve tercih dönemlerinde dikkat etmesi gerekenler konusunda açıklamalarda bulundu. Seminer sonunda öğrencilerimizin merak ettiği sorulara yanıt verildi.Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi Kariyer Günleri kapsamında öğrencileri meslek elemanları ile buluşturmaya devam edecek. Verimli geçen etkinlikler için okul müdürümüz Mehmet Ata Yıldız'a ve beden eğitimi öğretmenimiz Mustafa Tekin'e öğrencilerimizin kariyer hedefi belirleme sürecine destek oldukları için teşekkür ederiz.

Ock

Okulumuz idaresi ile  Psikolojik Danışma ve Rehberlik Servisi işbirliğinde planlanan "Kariyer Günleri Programı" çerçevesinde Erciş İlçe Sosyal Hizmetler Merkezi'nden gelen misafirlerimiz öğrencilerimize mesleklerini tanıttılar. Programda sosyal hizmet merkezi müdürü Fuat Baran ,sosyolog Mehmet Şafi Tanünver ,psikolog Didem Kılıç, sosyal çalışmacı Damla Macit öğrencilerimizle meslekleri hakkında bilgiler paylaştı. Konuşmalarında üniversite eğitimleri,çalışma koşulları,iş edinme süreçleri, mesleğin gerektirdiği özellikler konularına yer verdiler. SHM müdürümüz Fuat Baran ve ekibine okulumuza gelip öğrencilerimizin mesleki hedef belirleme süreçlerine katkıda bulundukları için teşekkür ederiz.

Meslek Tanıtım Günlerimiz devam edecek...

Ara

Okulumuz öğrencilerine Öğretmenlik Meslek Tanıtım çalışması gerçekleştirildi. 22 öğretmenlik programı okulumuz öğretmenleri ve diğer okullardan davet ettiğimiz okul öncesi,özel eğitim,sınıf öğretmenlerimiz  öğrencilerimizle üniversiteler,okunan bölümde üniversite eğitiminde alınan dersler,çalışma koşulları,meslek seçiminde etkisi olan ilgi,yetenek ve değerler konusunda dikkat edilmesi gerekenler konularında paylaşımlarda bulundu.Öğrencilerimiz akıllarındaki soruların cevaplarını mesleği icra eden öğretmenlerimizden duymuş oldu.

Etkinlikte psikolojik danışma ve rehberlik servisine destek olan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ara

Okulumuz öğrencilerine mesleki hedef belirleme ,meslekleri tanıma , mesleğin gerektirdiği özellikleri , çalışma koşullarını öğrenme konularında faydalı olacak KARİYER GÜNLERİ PROGRAMIMIZ başlıyor.

Etkinlikle meslek mensuplarını okulumuz da ağırlayıp öğrencilerle buluşturuyoruz.

Öğrencilerimizin sorularına mesleği icra eden kişiden yanıt alarak en doğru bilgilere ulaşmalarını ve kendileri için en doğru seçimi yapmalarını hedefliyoruz.